اینترنت استارلینک

Starlink

درباره استارلینک

اینترنت ماهواره ای استارلینک سرویس اینترنتی است که ایلان ماسک، مالک شرکت هوافضای اسپیس ایکس قصد دارد آن را تا جای ممکن در اختیار تمام جمعیت جهان قرار دهد. این پروژه که توسط شرکت اسپیس ایکس در حال اجرا است، در پایان سال ۲۰۲۰ با سرمایه‌گذاری عظیمی با مبلغ ۸۸۵.۵ میلیون دلار از سوی کمیسیون فدرال تجارت آغاز شد و روند پیشرفت آن در سال ۲۰۲۱ سرعت گرفت.

در حال حاضر تعداد ماهواره‌های استارلینک به بیش از ۲۰۰۰ ماهواره رسیده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر برای استفاده از این سرویس اینترنت درخواست داده‌اند. درحالی‌که پیش‌فروش اینترنت ماهواره ای استارلینک همچنان ادامه دارد، اسپیس ایکس نسل دوم دیش اینترنت ماهواره‌ای خود را نیز عرضه کرده و حتی ممکن است استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خود را برای مسافران هواپیماهای مسافربری نیز امکان‌پذیر کند. ایلان ماسک پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خود را در اوکراین نیز فراهم کرده است.

هنوز مشخص نیست که پوشش اینترنت ماهواره ای استارلینک تا چه حد گسترده خواهد بود؛ اما ایلان ماسک در مصاحبه‌ای در WMC 2022 اعلام کرد که اینترنت استارلینک در آینده در تمام نقاط جهان به‌جز قطب شمال و قطب جنوب در دسترس خواهد بود؛ البته این سرویس اینترنت تنها در مناطقی قابل‌استفاده است که در آن‌ها منع قانونی وجود نداشته باشد، اجرای آزمایشی اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک از ماه اکتبر سال میلادی جاری به‌پایان می‌رسد و پس از آن به‌صورت رسمی عملیاتی می‌شود.



نحوه استفاده از استارلینک در ایران

استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نیاز به تجهیزات خاصی دارد که شامل ترمینال یا دیش به عنوان گیرنده می‌شود؛ تجهیزاتی که به صورت یک کیت و با قیمت ۵۹۹ دلار توسط اسپیس ایکس فروخته می‌شود. بنابراین برای استفاده از استارلینک باید کاربران به این کیت دسترسی داشته باشند.

در کنار کیت، باید سرویس ماهانه برای آن تهیه کرد که این کار هم هزینه مخصوص به خودش را دارد و کاربران باید ماهانه بیش از ۱۰۰ دلار برای آن پول بپردازند. با توجه به این موضوع حتی اگر ایلان ماسک به‌زودی استارلینک را برای ایران فعال کند، باز هم نیاز به تجهیزات خاص خواهد بود.

علاوه بر این موارد، «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات کشورمان به تازگی گفته بود که بر اساس ضوابط «شورای عالی فضای مجازی ایران»، استارلینک نمی‌تواند بدون مجوز کارش را در ایران آغاز کند و این موضوع از سوی ایران به اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) اعلام شده است.

با توجه به تمام موارد بالا از خرید تجهیزات ضروری و سرویس گرفته تا دریافت مجوز، نمی‌توانیم در حال حاضر بطور دقیق بگوییم که در آینده استارلینک در اختیار کاربران ایرانی قرار می‌گیرد یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *